Greenfield Consulting
Property Hírportál GreenField Consulting
  • Ingatlanpiaci hírek
Magyarország Legszebb Üzletháza ősztől várja látogatóit
2011-06-23
Magyarország Legszebb Üzletháza ősztől várja látogatóit

Magyarország legszebb üzletháza az utolsó mérföldkőhöz érkezett. Ez alkalomból partnerünk, az ORCO Property Group számára sajtóbejárást szerveztünk, ahol az újságírók és fotósok egy rövid sajtótájékoztató után megtekinthették a gyönyörű épületet.


A VÁCI1, Budapest legnagyobb műemléki kereskedelmiingatlan-fejlesztése a tervek szerint 2012-ben  nyitja meg kapuit a vásárlók előtt.


A budapesti belváros új üzletházát abban a Váci utcai, egykor a tőzsdének is helyt adó épületben alakították ki, amelyet Alpár Ignác tervei alapján építettek 1911 és 1915 között. 1987 óta az épület az UNESCO által nyilvántartott Világörökség része, és műemlékvédelem alatt áll.


Az épület átalakítási munkái befejeződtek, így a bérlők megkezdhetik üzleteik kialakítását az újjászületett, egyedülálló belvárosi üzletközpontban. A VÁCI1 fejlesztése jól szemlélteti, hogy miként férhet meg egymás mellett az értékmegőrzés, a modern funkcionalitás és az üzleti elvárások teljesülése; például a korábban a Budapesti Értéktőzsde kereskedőtermének is helyt adó impozáns, üvegtetős terem ad majd otthont az üzletház egyik legnagyobb kereskedelmi egységének. E mellett a fejlesztő megőrizte a Róth Miksa üvegablakaival díszített lépcsőházat, amely szervesen illeszkedik a modern kereskedelmi térhez is, de többek között megmentésre került egy több mint 20 négyzetméteres gipszdombormű illetve több padlómozaik, amelyeket az újonnan kialakított lépcsőházakban helyeztek el.


Az örökségvédelmi szempontból példaértékű fejlesztés 2009 őszén kezdődött, szoros és folyamatos együttműködésben a Kulturális Örökségvédelmi Hivatallal. A GreenField által szervezett sajtótájékoztatón a KÖH elnöke, Dr. Tamási Judit is részt vett, hogy felhívja a figyelmet az örökségvédelmi fejlesztések fontosságára. Az elnökasszony elmondta, bízik benne, hogy a jövőben mások is kedvet kapnak hasonló fejlesztésekhez, amelyekben az örökségvédelem által képviselt értékek találkozhatnak a jelen kor értékeivel, ezáltal több régi épület kaphat új funkciót a fővárosban.


„A VÁCI1 nem az első műemléki fejlesztés Magyarországon, amely az ORCO csoport beruházásában jön létre, azonban a maga nemében az első, amely során egy műemléki épületet a jelen korban is stílusos és egyedi kiskereskedelmi épületté alakítottunk át, hogy ezáltal teremtsünk egyedi értéket” – hangsúlyozta Kalapács Kornél, az ORCO magyarországi vezetője. Hozzátette, hogy bár 2011-ben három fővárosi retail fejlesztés is lezárul, az ingatlanpiac jelenlegi állása mellett a következő években nem várható a piacon hasonló jellegű ingatlanberuházás. A VÁCI1 a meglévő kereskedelmi ingatlanok mellett olyan egyedi pozicionálással bír, amely mindenképpen lényeges előnyt kínál a leendő bérlők számára.


A valamivel több, mint 60 millió eurós VÁCI1 beruházás 11 000 négyzetméternyi területén elsősorban a divatra fókuszál, és ezt kiegészítve szórakoztató és vendéglátó egységeknek is teret ad. Az amerikai étteremlánc, a Hard Rock Café a VÁCI1-ben nyitja meg többszintes magyarországi egységét, de szintén a szórakozást szolgálja majd a Pesti Jam étterem és music pub, amely 1 000 négyzetméteren várja a szórakozni vágyókat, de lesz Szamos kávézó, cukrászda és „csokoládészalon” is.  Visszaköltözik az épületbe a korábbi bérlő, a Tatuum divatlánc is. Az épület tetőterén exkluzív étterem is helyet kap, melynek bástyaszerű teraszairól lélegzetelállító kilátás tárul a budai hegyekre, a Vörösmarty térre és a pesti belvárosra.


A VÁCI1 fejlesztése során a generálkivitelezői feladatokat a HÉROSZ Zrt. végezte, a műemléki elemekben gazdag tereket pedig a Reneszánsz Kőfaragó Zrt. restaurátorai varázsolták újjá. Az üzletház teljes marketingkommunikációs tevékenységét az ORCO Property Group partnere, a GreenField Consulting végzi.

 

Greenfield Consulting - 1124 Budapest, Hegyalja út 154. Telefon: +36 1 3150996 Fax: +36 1 3150996 info@greenfieldconsulting.hu